Mladý ječmen | Masáže Pardubice

Mladý ječmen

jecmen_230x320_new

Jak se pěstuje Mladý Ječmen?

 
Mladý ječmen je sklízen v období, kdy se v něm nachází největší množství látek. Listy Mladého Ječmen jsou sklízeny, opláchnuty, vylisovány. A tato svěží šťáva se nechává necelé 2 minuty sušit za teploty 31°C. Z Mladého Ječmene se tím získá 100% čistý, živý instantní nápoj, kdykoliv připravený ke konzumaci, stačí jenom přidat vodu a máte opět čistou štávu. Od sklizení až k vakuovému zabalení Mladého Ječmene do sklenice uplynou pouze 2 hodiny.
 
Mladý ječmen je tedy takovým zeleným zdravotním grankem.
 

Nedostatek vitamínů

 
Nedostatkem vitamínů trpíme z důvodu převahy zpracovaných potravin a skutečnosti, že některé naše potraviny ztratí živiny dříve, než se dostanou na stůl. Obsah vitamínu C v čerstvě nastrouhané ředkvičce klesne na vzduchu o polovinu již za pět minut. Množství vitamínů B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne při vaření. Avšak vitamíny a ostatní živiny v Mladém ječmeni zůstávají téměř nedotčené.
 

 Mladý ječmen obsahuje důležité enzymy

 
Bez enzymů dojde k narušení všech životních funkcí - trávení, dýchání, pohybu atd. Vědci identifikovali v lidském těle přes 3 000 enzymů.
 
Mladý ječmen podporuje zdravý růst. „Zelené“ bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice. Rostlinná míza je bohatá na přírodní zázrak - chlorofyl. Ten se v léčitelství používá na „osvěžení krve“ a v lékařství je kromě protizánětlivých a desinfekčních účinků ceněn pro deodorační vlastnosti. Používá se k osvěžení dechu a ke kloktání.
 
V zeleném extraktu z mladého ječmene jsou i superoxid dismutáza (SOD), likvidátor volných radikálů; cytochrom oxidáza, enzym urychlující oxidaci a redukci, peroxidáza rozkládající peroxid vodíku na kyslík a vodu pro snadné vyloučení z těla, oxidáza nutná ke zpracování mastných kyselin, transhydrogenáza důležitá pro srdeční tkáň atd.
 
Mladý ječmen se vyznačuje silnou antioxidační aktivitou.
Mladý Ječmen obsahuje účinný antioxidant glykosylisovitexin(GIV)
V Mladém ječmeni byl objeven účinný antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV).
 
Jeho antioxidační aktivita proti oxidačnímu poškození lipidů pokožky způsobenému UV zářením je přibližně pět setkrát vyšší než aktivita vitamínu E. GIV také podpořil vysokou tlumící aktivitu aterosklerózy naměřenou v krevní plasmě. Jeho aktivita několikanásobně převýšila vitamín C.
 

Návod k použití a doporučená denní spotřeba

 
 
2 – 3x denně čajová lžička Ječmene GW. Zelené potraviny se užívají ideálně nalačno, tedy 30 minut před jídlem nebo 2 hodiny po jídle, vždy však s nejméně hodinovým odstupem od klasických léků. Zelené potraviny můžeme vnímat jako „koncentrovanou“ zeleninu, proto obecně platí, že dávkování závisí na životním stylu uživatele. Předávkování nápojem z ječmene (podobně jako předávkování zeleninou) nehrozí a poddávkování je zbytečné. Při přípravě nápoje používejte vodu studenou, nebo maximálně vlažnou.
 
Ječmen GW neobsahuje žádné přísady, jde o zcela čistý přírodní produkt. Vysušená šťáva z ječmene neobsahuje lepek (gluten), není pasterován a je maximálně vstřebatelný.